Nieuwe ebola-epidemie in Congo

Kinshasa – In 2014 en 2015 doodde Ebola ongeveer 11.000 mensen in Afrika. Nu is het dodelijke virus weer terug: de levensbedreigende ziekte is uitgebroken in de Democratische Republiek Congo.

33

- Advertenties -

Het ministerie van Volksgezondheid waarschuwde dat dit een “noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid met internationale gevolgen” was. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is verontrust.

Eerder had de lokale gezondheidsautoriteit in de getroffen provincie Equator, in het noordwesten van het land, 21 gevallen van hemorragische koorts en 17 sterfgevallen gemeld.

In twee gevallen heeft het Congolese ministerie van Volksgezondheid nu de verschrikkelijke verdenking bevestigd: ebola!

Of Ebola ook bij de andere gevallen betrokken is, is nog niet bevestigd. Woensdag komt er een team van deskundigen aan in Bikoro om de strijd tegen deze uitbraak te ondersteunen.

De WHO beweert nauw samen te werken met de Congolese regering om de recente uitbraak in te perken. Deskundigen van de WHO, MSF en de lokale gezondheidsautoriteit zijn al naar Bikoro gereisd.

In Congo komen steeds weer kleine uitbraken voor, bijvoorbeeld vorig jaar, toen vier mensen stierven. Destijds stond de regering het gebruik toe van een vaccin dat nog niet officieel was goedgekeurd.

Vaccinatie is al met succes getest in de laatste fase van de verwoestende ebola-epidemie 2014/2015 in West-Afrika.

BRON: Bild.de

80%
Awesome
  • Design

Ontvang realtime-updates direct op uw apparaat, schrijf u nu in.

Abonneer je op onze nieuwsbrief
Geef je op voor de maandelijkse nieuwsbrief! En ontvang het laatste nieuws in jouw mailbox!
Je kunt je te allen tijde afmelden

Laat een antwoord achter

Jouw e-mail adres word niet gepubliceerd.

Bedankt!

Close