79% van de Fransen vindt de islamitische sluier in strijd met de Franse waarden.

Een overweldigende meerderheid van de Fransen denkt niet dat de hijab in de Franse samenleving thuishoort, zo blijkt uit een opiniepeiling van het tijdschrift Marianne le Mag.

32

- Advertenties -

In totaal 79% beschouwt de islamitische sluier als het “tegendeel van de Franse burgerlijke waarden”.

Op de vraag over de islamitische sluier van de moslimvrouw zei de Franse president, Emmanuel Macron, in een tv-interview op 15 april dat dit “het tegenovergestelde is van de Franse burgerlijke waarden”.

Zijn verklaring leidde tot een enorme controverse in Frankrijk, waar de grootste islamitische gemeenschap van Europa woont, en elk publiek debat over de islam leidt over het algemeen tot problemen (zoals we hier hebben gemeld, waarbij de Franse auteur, Eric Zemmour, een boete kreeg opgelegd toen hij sprak over “een islamitische invasie in Frankrijk”).

Marianne le Mag heeft op 24 en 25 april een enquête gehouden over de verklaring van Emmanuel Macron.

De opiniepeiling vroeg: “Wat vindt u van de verklaring van de Franse president dat de hijab het tegendeel is van de Franse burgerlijke waarden?”

Negenenzeventig procent was het eens met de president, terwijl slechts 21% van mening was dat zijn uitspraak “discriminerend was voor de moslimbevolking”.

De resultaten zouden niet als een verrassing moeten komen, de Franse bevolking groeit steeds meer met de enorme aantallen islamitische bevolking die niet willen assimileren met de Franse cultuur.

BRON: Voice of Europe

80%
Awesome
  • Design

Ontvang realtime-updates direct op uw apparaat, schrijf u nu in.

Abonneer je op onze nieuwsbrief
Geef je op voor de maandelijkse nieuwsbrief! En ontvang het laatste nieuws in jouw mailbox!
Je kunt je te allen tijde afmelden
1 Reactie
  1. Lars024 Zegt

    WAT verlang ik terug naar de onbezorgde jaren 70, 80 en 90 (pre-EU tijdperk) waar niet het overgrote merendeel van het nieuws gedomineerd werd door die vervloekte totalitaire ideologie van de wrede.

    Citaat wat ik gisteren las: ‘De islam komt voort uit de woestijn en zal slechts leiden tot woestijnen.” Is alles mee gezegd.

Laat een antwoord achter

Jouw e-mail adres word niet gepubliceerd.

Bedankt!

Close