Vanwege “vredesplan”: VS roept ex-Oekraïense parlementsleden op tot ondervraging.

Andrei Artemenko, voormalig lid van het Oekraïense parlement (Verkhovna Rada), die een plan heeft opgesteld om onder andere de Russische sancties op te heffen, is opgeroepen als getuige op te treden in het kader van een onderzoek door Robert Mueller, een speciaal onderzoeker in de Russische kwestie. Dit werd gemeld in de krant “Politico”.

15

- Advertenties -

Artemenko zei dat het verhoor zou plaatsvinden op vrijdag. Volgens de krant onthulde hij geen details, maar benadrukte hij dat hem gevraagd kon worden naar zijn “vredesplan” voor het normaliseren van de betrekkingen tussen Oekraïne en Rusland. Naar verluidt zou hij dit plan in 2017 hebben besproken met Mike Flynn, de toenmalige veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump.

“Vorige week kreeg ik de dagvaarding”, vertelde Artemenko de krant.

Eerder was aangekondigd dat er een inreisverbod was opgelegd aan kolonel Rada Andrei Artemenko, die een plan had opgesteld om de Russische sancties op te heffen.
Maandag heeft het Hooggerechtshof van Rada zijn goedkeuring gehecht aan het ontwerp-decreet om het mandaat van Artemenko als parlementslid voortijdig in te trekken.

Begin mei werd Artemenko de Oekraïense nationaliteit ontnomen door een decreet van president Petro Porosjenko.

Eerder had de Amerikaanse krant “The New York Times” bericht dat Artemenko een “vredesplan” voor Rusland en Oekraïne had opgesteld en dat gepresenteerd aan Michael Flynn, de onlangs afgetreden voormalige adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens de krant voorziet het plan in de terugtrekking van alle Russische troepen die zich naar verluidt in Oost-Oekraïne zouden bevinden. Daarnaast wordt in Oekraïne een referendum gehouden over de huur van de Krim aan Rusland. Volgens de woordvoerder van de Russische president, Dmitry Peskov, weet het Kremlin nog niets van dit plan.

BRON: Deutsche Sputnik

80%
Awesome
  • Design

Ontvang realtime-updates direct op uw apparaat, schrijf u nu in.

Abonneer je op onze nieuwsbrief
Geef je op voor de maandelijkse nieuwsbrief! En ontvang het laatste nieuws in jouw mailbox!
Je kunt je te allen tijde afmelden

Laat een antwoord achter

Jouw e-mail adres word niet gepubliceerd.

Bedankt!

Close