“We kunnen Israël in minder dan 12 minuten vernietigen”, zegt de Pakistaanse commandant.

Een opperbevelhebber van het Pakistaanse leger heeft beweerd dat Pakistan in staat is om Israël in minder dan twaalf minuten te vernietigen, de laatste van een lange reeks bedreigingen tegen wat Pakistan beschouwt als het “zionistische regime”.

22

- Advertenties -

Zubair Mahmood Hayat, een hogere adviseur van het Pakistaans leger zei:

“Als Israël probeert ons land binnen te vallen, zullen we het zionistische regime in minder dan 12 minuten verwoesten.”

In 1947 stuurde de oprichter van Israël, David Ben Gurion, een telegram naar Mohammed Ali Jinnah in een poging diplomatieke betrekkingen met Pakistan aan te knopen. Het telegram werd aanvankelijk genegeerd en tot op heden weigert Pakistan nog steeds Israël als staat te erkennen.

Ben Gurion zou in 1967 in De Joodse Kroniek zijn geciteerd naar zijn mening over Pakistan:

“De mondiale zionistische beweging mag de gevaren van Pakistan voor haar niet negeren. En Pakistan moet nu zijn eerste doelwit zijn, want deze ideologische staat vormt een bedreiging voor ons bestaan. En Pakistan haat de Joden en houdt van de Arabieren.

Deze liefhebber van de Arabieren is gevaarlijker voor ons dan de Arabieren zelf. Voor het zionisme in de wereld is het overigens van het grootste belang dat het nu onmiddellijk stappen onderneemt tegen Pakistan.

Terwijl de bewoners van het Indiase schiereiland hindoes zijn, wier harten vol haat zijn tegen moslims, is India voor ons dan ook de belangrijkste uitvalsbasis om vanuit Pakistan te werken. Het is van essentieel belang dat we deze basis uitbuiten en Pakistanen, vijanden van joden en het zionisme, verslaan en verpletteren door middel van vermomde en geheime plannen.

Dit beroemde citaat is nooit geverifieerd en veel Israëlische academici betwisten de authenticiteit ervan. Het is echter algemeen bekend dat Pakistan Israël niet bevoordeelt. Als u niet gelooft, neem dan een kijkje op de recente blog gepubliceerd op The Express Tribune over Israël.

In de loop der jaren heb ik veel argumenten gehoord over het conflict tussen Palestina en Israël. Van het ter verantwoording roepen van Hamas en Fatah voor het interne gekibbel tussen de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook tot het verwijten aan alle Arabieren dat ze arrogant zijn ten opzichte van alle Zuidoost-Aziaten – daarom verdienen de Palestijnen de onrust en het onrecht. Joden hebben het bijbelse recht op een land dat hun door God is beloofd.

Het zou beledigend zijn als we deze redenen zouden uitleggen aan een Palestijn die van aalmoezen van de VN leeft in een vluchtelingenkamp in Libanon of Jordanië. Stelt u zich eens voor dat uw cultuur en middelen van bestaan van u worden afgenomen en van uw land worden verdreven. Of om dagelijks door de Israëlische strijdkrachten te worden vernederd op controleposten op de bezette Westelijke Jordaanoever en uw kind te laten doodschieten door Israëlische extremistische kolonisten in Nablus.

De schendingen van de mensenrechten zijn wijdverbreid, ondanks het feit dat Israël zichzelf in de ogen van de internationale gemeenschap als een baken van vrijheid beschouwt. Israël zou u willen doen geloven dat Palestijnen allemaal terroristen zijn en het verdedigt zijn burgers alleen tegen zelfmoordaanslagen en islamitische extremisten.

De werkelijkheid is echter heel anders.

Er bestaat een wijdverbreid misverstand dat de botsing over het land uitsluitend tussen moslims en joden plaatsvindt. Er zijn meer dan 300.000 Palestijnse christenen in de betwiste gebieden, en er wonen er nog veel meer in het buitenland. Ook zij worden op dezelfde manier gediscrimineerd als hun islamitische tegenhangers. Israël gebruikt geraffineerd lobbywerk van instellingen als de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) om Palestina af te schilderen als de agressor.

Dan komt de vraag: “Zou het in het belang van Pakistan zijn om Israël te erkennen, net als landen die dat al hebben gedaan, zoals Egypte en Jordanië?

Als dat niet voor de economische stabiliteit is, moet de lijst van bondgenoten dan misschien worden uitgebreid?

Ik zou nee moeten zeggen.

Niet vanwege het debat tussen moslims en joden, of de banden die veel mensen hebben met de op twee na heiligste plek in de islam, de Al-Aqsa moskee, maar meer op menselijk niveau.

Als het andersom was en de Palestijnen in de eenentwintigste eeuw een land zou bezetten door onschuldige burgers te doden en hun fundamentele mensenrechten te ontzeggen, zou ik mijn beslissing herhalen, ongeacht godsdienst of ras.

We mogen niet toestaan dat onze namen een apartheidsregime en etnische zuivering van het Palestijnse volk vertegenwoordigen. We moeten streven naar vrede in een van de meest complexe conflicten van onze tijd en tegelijkertijd Israël ter verantwoording roepen voor zijn daden – iets wat de VN herhaaldelijk nalaat te doen.

Ik moet ook benadrukken dat ik niet antisemetisch ben en ik ben het er ook niet mee eens dat Joden onze vijanden zijn. Zionisme en jodendom zijn twee zeer verschillende concepten. Ter vereenvoudiging zijn alle monotheïstische geloofsovertuigingen van dezelfde maker, waardoor de strijd om religie zinloos wordt; haat zal alleen maar meer haat zaaien.

Dit is een strijd voor de mensenrechten waar iedereen recht op heeft.

Pakistan zelf heeft een besmette leisteen op het gebied van de mensenrechten. Maar ook een alliantie met Israël zou de aanpassing niet dichterbij brengen. En wat betreft het verbeteren van het imago van Pakistan naar buiten toe, misschien moeten we ons richten op het bewerkstelligen van verandering van binnenuit en ons vervolgens zorgen maken over het beeld dat anderen van ons hebben.

BRON: Muslimcouncil.org

80%
Awesome
  • Design

Ontvang realtime-updates direct op uw apparaat, schrijf u nu in.

Abonneer je op onze nieuwsbrief
Geef je op voor de maandelijkse nieuwsbrief! En ontvang het laatste nieuws in jouw mailbox!
Je kunt je te allen tijde afmelden
1 Reactie
  1. RobbyE. Zegt

    Er zou allang vrede zijn als de hele arabische wereld met de palestijnen voorop niet zo’n onverzoenlijke haat zouden koesteren voor de Joden! Waar komt die haat vandaan? Uit de koran/hadith! Honderden generatie’s moslims zijn met die haat grootgebracht! Maar het ligt aan de Joden?

Laat een antwoord achter

Jouw e-mail adres word niet gepubliceerd.

Bedankt!

Close